Zwangerschapscoaching

Coaching kan op allerlei momenten in je leven een fijne ondersteuning zijn tijdens transformatieve fases in je leven.
De overgang naar een nieuwe rol voor jou als vrouw, moederschap, is zo’n transformatieve fase en hierin kan
een hoop in beweging komen. In je eigen leven, je relatie, je carrière en je omgeving. Bij de uitdagingen die je hierin tegenkomt kan ik je als coach supporten.

 

Je kunt losse coaching sessies boeken waarin we samen kijken naar wat je struggle en je verlangen is. Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat heb je hier voor nodig. Soms zijn
1 of 2 gesprekken al voldoende om zelf verder te kunnen.

 

Kosten

Per sessie € 65

ACT-coaching

Soms is er echter wat meer nodig om zelf verder te kunnen. Hiervoor bied ik een ACT-coaching traject aan van 6-8 sessies.

 

ACT staat voor Acceptance and Commitment Therapie. Dit is een nieuwe stroming binnen de psychologie, ontwikkelt door de Amerikaanse psycholoog Steven Hayes. ACT verschilt met andere stromingen binnen de cognitieve gedragstherapie, door niet te doen aan ‘positief denken’. Door positief denken veranderen nare gedachten, ervaringen en emoties namelijk niet, sterker nog, het kost veel energie om op deze manier met moeilijke gevoelens en situaties om te gaan. ACT richt zich op het accepteren van dat wat er is, ontdekken wat jij van waarde vindt in je leven en hoe jij je hierop kan gaan richten zodat je het leven voluit kan gaan leven.

 

Ik ben in aanraking gekomen met ACT door een bevriende therapeut, zij vertelde zo enthousiast over deze therapievorm dat ik mij direct heb aangemeld tot de opleiding. Tijdens de opleiding merkte ik al snel effect, zowel persoonlijk als bij cliënten die ik tijdens de zwangerschapscontroles zag waarbij ik ACT toepaste als ondersteuning bij verschillende vraagstukken.

 

In de sessies zullen we de onderstaande kernprocessen doorlopen, zodat je daarna voldoende tools in huis hebt om
dit in je dagelijks leven te integreren.

 

- Cognitieve defusie

Het leren scheiden van cognities (kennis, ideeën of over-tuigingen) en gedrag. Je kunt iets anders doen dan je gedachten je ingeven, wat je dus de keuzevrijheid geeft om
het 'advies' dat je brein je geeft op te volgen, of niet.

 

- Mindfulness

De vaardigheid om oordeelsvrij in het hier-en-nu, je ervaringen te observeren en te ondergaan, zonder actie te ondernemen om ervaringen te vermijden, te controleren of vast te houden.

 

- Acceptatie

Leren te stoppen met vechten tegen onvermijdelijke zaken in het leven, waaronder ook menselijk leed.

 

- Zelf-als-context

Het jezelf leren zien in context (samenhang) met je omgeving, je problemen zijn niet wie je bent.

 

- Verhelderen van waarden

Bepalen wat echt waardevol is in het leven, zoals gezondheid, relaties, vriendschap, ontwikkeling, spiritualiteit, creativiteit enzovoorts.

 

- Bereidheid

Om je gedrag stap voor stap te veranderen in de richting van de waarden waaraan je jezelf verbonden hebt.

 

Neem contact op als je meer wilt weten over deze sessies.

Zie ook de TED talk van Steven Hayes.

 

Kosten

Per sessie € 65