Zwangerschapsmassage

Ik heb gemerkt, door jaren met vrouwen te werken als verloskundige, naar de vrouwen om mij heen te kijken en ook zelf ervaren, dat je het leven niet alleen kunt leiden vanuit je hoofd. Om een fijne zwangerschap te hebben, lekker in je vel te zitten en daarna in vertrouwen te kunnen bevallen is er
meer nodig dan verstandelijk begrijpen welke emotionele en lichamelijke processen plaats vinden tijdens deze periode.
Wat er met name ook nodig is, is dat jij je lichaam kunt voelen. En je lichaam durft te volgen. Massage is bij uitstek de manier om je lichaam beter te leren kennen, om te leren hoe jij je kan ontspannen.

 

Hoe het werkt

Eerst maken we kennis en nemen we je vragen, eventuele klachten en wensen door. De massage sessie duurt 1,5 uur.

 

Kosten

€ 100

Inwendige massage

Wat mij betreft is een inwendige massage een van de meest krachtige tools die jij kunt inzetten om je voor te bereiden op de bevalling. Vaginaal onderzoek is een standaard onderzoek dat je ondergaat als je gaat bevallen en soms voorafgaande aan je bevalling. Het viel mij tijdens mijn werk als verloskundige op dat voor veel vrouwen dit een spannend en vaak ook onprettig onderzoek is. Ik ben op onderzoek gegaan; waarom ervaren vrouwen dit en hoe kan het anders. Door zelf cursussen te gaan volgen betreft massage en inwendige massage ontdekte ik dat vrouwen, zoals op elke plek in hun lichaam, vaginaal ook spanning kunnen vasthouden; onbewust of bewust. Door juist dit deel van je lichaam aandacht te geven door middel van drukpuntmassage, creëer je ruimte en bewustzijn; bevallen wordt zo een stukje rustiger omdat je weet wat er waar gebeurt. Ik kan me voorstellen dat je dit een spannend en intieme massage vind en dat is het ook. Lees de reviews eens door en lees wat anderen vrouwen die deze massage hebben gedaan, hebben ervaren en wat voor hun de effecten waren.

 

Een inwendige massage is niet alleen interessant als je zwanger bent als voorbereiding op de bevalling maar ook daarbuiten. Als je merkt dat je bijvoorbeeld in je seksleven pijnklachten ervaart of juist weinig gevoel vaginaal ervaart, is inwendige massage bij uitstek een manier om meer te leren over waar jouw pijnklachten zitten, hoe je je bekkenbodem-spieren gebruikt en hoe je hier anders mee om kunt gaan.

 

Hoe het werkt

Een inwendige massage sessie duurt 2 uur. We maken eerst kennis en lopen samen je klachten of vragen en wensen door. De inwendige massage is een drukpuntmassage waarbij ik inwendig structureel je vagina langs ga en pijnlijke plekken via drukpuntmassage ophef. Heb je vragen of vind je het fijn eerst kennis te maken dan kunnen we dit vrijblijvend doen telefonisch of via Skype.

 

Kosten

€ 150