Als verloskundige heb ik de afgelopen jaren onderzoek gedaan naar hoe ik zwangeren, barenden en kraamvrouwen beter kon begeleiden in een periode vol verandering. Wat mij met name interesseerde was: hoe kunnen vrouwen meer contact krijgen met hun eigen eigen behoeften, verlangens, angsten en hun eigen lichaam zodat ze beter uitgerust de zwangerschap verder door kunnen, de bevalling aan kunnen en het moederschap daarna en wat kan ik hierin betekenen?

Om antwoord op deze vragen te krijgen ben ik zelf op onder-zoek gegaan. De afgelopen tien jaar heb ik yogaopleidingen, familieopstellingen, massage opleiding, tantra workshops, ACT (cognitieve therapeuten opleiding) en meditatietrainingen gedaan. Alles wat ik leerde, zette ik in tijdens het werken met duizenden vrouwen. Sommige dingen werkte niet, andere wel. Wat ik steeds lastiger vond op de werkvloer in de verloskunde was de werkdruk en de geringe tijd die ik per cliënt had. Zoveel kennis te delen in zo’n korte tijd. Samen met de onregel-matigheid van het werk, dat een steeds sterker effect bleek te hebben op mijn eigen gezondheid, heb ik besloten mij te richten op mijn grote passie: vrouwen supporten; body, mind and soul, niet langer als verloskundige maar als vrouwen-coach.

 

Behalve verloskundige, vrouwencoach en zwangerschaps-yogadocente ben ik moeder. Moeder van twee prachtige dochters die dagelijks mijn spiegel zijn.