Ina (33 jaar, moeder van 1 kind)

"We hadden niet echt een idee wat we konden verwachten, maar de verhalen waren zo enthousiast dat we een afspraak maakten met Gonny. Met een buik van 28 weken zaten we bij Gonny thuis op de bank. De sessie startte met een gesprek over mijn zwangerschap, onze relatie, de interacties in onze relaties en onze valkuilen. Gonny had al snel inzicht en gaf ons wat tips en uitnodigingen. Daarna was het tijd voor het echte werk: de inwendige massage.

 

Gonny nam alle tijd, gaf duidelijke uitleg en handelde zeer rustig en respectvol. Het mooie was dat de sessie echt iets voor ons samen was, niet voor mij alleen. Ze vertelde wat ze deed (op verschillende plekken aan de binnenkant van de vagina duwen) en hoe ik daar mee om kon gaan. Mijn partner, Tim, coachte mij om te ademen en te ontspannen. Na dit bijzonder uur stonden we samen weer buiten met veel meer vertrouwen in de bevalling en op ons teamwerk. We hadden een klein voorproefje gehad.

Mijn bevalling startte rustig. Tot 7 cm ontsluiting kon ik de weeën wegademen en was er voldoende ruimte om tussentijds te ontspannen. Mijn ervaring met yoga en de specifieke zwangerschapsyogalessen hadden me hier goed op voorbereid. Ik nam verschillende houdingen aan en bleef in beweging. Tim is nog boodschappen gaan doen en koken, zodat er na de bevalling een gezonde maaltijd klaar zou staan. Daarna begon het pittige gedeelte en dat hebben we volledig samen gedaan. Tim bleef rustig waardoor ik me volledig op hem kon richten. Hij wist dankzij de sessie van Gonny precies hoe hij mij het beste kon ondersteunen. De verloskundige zat al die tijd op de trap te kijken hoe wij het deden, pas bij de persweeën kwam zij in actie. Achteraf vertelde ze dat ze erg onder de indruk was van ons samenspel en de rol van Tim. Na 13 uur bevallen kon ik op de baarkruk onze dochter zelf vastpakken. Wat een ervaring!

 

Ik ben ontzettend dankbaar voor de sessie die wij bij Gonny hebben ervaren. Deze voorbereiding heeft er voor gezorgd dat de bevalling van onze dochter iets van ons samen is geworden. Ik had niet op deze manier thuis kunnen bevallen zonder de steun van Tim. Wanneer ik zwangere vriendinnen over onze ervaring vertel zijn ze direct nieuwsgierig en sommigen willen het zelf doen. Ik kan het enorm aanbevelen!"